កាលលើកមុន ខ្មែរប្រពៃ បានបង្ហាញពីវិធីធ្វើម្ហូបសមុទ្រអស់ប៉ុន្មានដងរួចមកហើយ ប៉ុន្តែថ្ងៃនេះ យើងសូមណែនាំនូវវិធីឆាគ្រឿងសមុទ្រជាមួយនឹងមីវិញម្តង។ ដូច្នេះកុំឲ្យខាតពេលយូរសូមអនុវត្តទាំងអស់គ្នាដូចខាងក្រោម៖
+ គ្រឿងផ្សំ៖
-បង្គា ១០០ក្រាមយកសរសៃខ្នងចេញ
-មឹក ១០០ក្រាមហាន់ជាក្រលា
-ស៊ុត ១គ្រាប់
-ខាត់ណា ២០ក្រាមហាន់បញ្ឆិតស្រុះទឹកក្តៅ
-ផ្សិតចំបើង ២០ក្រាមហាន់បញ្ឆិត
-ការ៉ុត ១កំណាត់ផ្លែតូចចិតជាណិត
-ផ្កាខាត់ណា ២០ក្រាមហាន់បញ្ឆិតស្រុះទឹកក្តៅ
-បណ្តូលពោតកំប៉ុង ២គ្រាប់ស្រុះទឹកក្តៅ
-ផ្សិតកំប៉ុង ២០ក្រាម
-ទឹកប៉ាវហ៊ឺ ១ស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
-ខ្ទឹមស ៣កំពឹសចិញ្ច្រាំ
-ទឹកស៊ុប កន្លះវែក
-ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្សៅឆា ១ស្លាបព្រាបាយ
-មីសសៃធំ ១០០ក្រាម
-ទឹកម្ទេសដប ធ្វើទឹកជ្រលក់
+ វីធីធ្វើ៖
១. ដំបូងចាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះទុកឲ្យក្តៅ គោះស៊ុតចូលឆាឲ្យឆ្អិន បន្ទាប់មកដាក់មី ជាមួយទឹកប៉ាវហ៊ឺចូលឆាឲ្យក្រៀមរួចដួសដាក់ក្នុងចានសិន។
២. ដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះមួយទៀតទុកឲ្យក្តៅដាក់ខ្ទឹមសចូលឆាឲ្យឈ្ងុយដាក់ បង្គា និងមឹកចូលឆាបន្តិចសិនចាំដាក់ ខាត់ណា, ផ្សិតចំបើង, ការ៉ុត, ផ្កាខាត់ណា, បណ្តូលពោតកំប៉ុង និងផ្សិតកំប៉ុងឆាបញ្ចូលគ្នាទាំងអស់។
៣. បន្ទាប់មកផ្សំគ្រឿងចូល ទឹកប៉ាវហ៊ឺ, ទឹកស៊ីអ៊ីវ, ទឹកស៊ុប និងម្រេចរួចឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វចាក់ម្សៅឆាចូលឆាបន្តិចទៀតរួចយកវាមកដាក់ពីលើមី ឬឆាជាមួយមីមួយត្រឡប់ទៀតក៏បានតាមដែលចូលចិត្ត៕